OM FÖRENINGEN

Integration Kil startade 2016. Sedan tidigare fanns föreningen Yalla Värmland som bland annat drev språkcaféer i Kil. Yalla är nu en del av Integration Kil. Ändamålet med Integration Kil är att främja integration mellan kulturer i Kils kommun.

Föreningen syftar till att skapa en länk mellan nyanlända och boende i Kils kommun, till det rika föreningslivet i kommunen såväl som Kils kommun, företag, studieförbund etc. och söka koordinera alla goda insatser som redan görs/kommer att göras för att nå maximalt resultat.

Avsikten är att stärka möjligheter till arbete och utbildning samt självkänsla, självförtroende, demokratisk påverkan och bli integrerade i samhället. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden.

Kontakta föreningen genom epost: info@integrationkil.se.

Vid föreningens årsmöte 2019 valdes följande ledamöter till styrelsen:

Lars Hultkrantz (ordf), Maj-Britt Tibo (v ordf), Birgitta Thorén (kassör), Lars Nyberg (sekr), Ulla Mortensen, Anita Halth och Kerstin Rosenberg.